dinsdag , januari 16 2018
Home / Nieuws / Wat is match-fixing en hoe werkt het?

Wat is match-fixing en hoe werkt het?

match-fixing

De bewering is dat spelers betreden geld om opzettelijk alle verliezen, of een deel van de wedstrijden zodat gokkers in staat waren om weddenschappen te winnen. Er zijn verschillende manieren waarop een match kan worden vastgesteld, aangezien het mogelijk is om te wedden op specifieke onderdelen van een wedstrijd. In sommige gevallen, onderzoekers dachten dat ze een patroon waar een speler de eerste set van de wedstrijd zou winnen en krijgen een kleine voorsprong in de tweede, wat betekent dat de kans zou in hun voordeel was.

Op dit moment, als winsten worden gemaximaliseerd, de corrupte gokkers zou een inzet op de andere speler plaats. De bevestiging speler zou dan verliest de resterende sets. In andere gevallen kunnen spelers vast te stellen een deel van een wedstrijd – zelfs als ze over het algemeen gewonnen – bijvoorbeeld door het verlies van alleen de tweede set.

Welke spelers zijn betrokken?

De BBC en BuzzFeed hebben de namen van de 16 spelers gezien in de top 50, die onder verdenking zijn gekomen. De journalisten hebben ook gezien namen van andere huidige spelers de Tennis Integrity Unit (TUI) is herhaaldelijk gewaarschuwd door de organisatoren van weddenschappen, sport integriteit eenheden en professionele gokkers.

Toch hebben beide nieuws verkooppunten besloten de spelers niet te noemen.

Dit komt omdat zonder toegang tot hun telefoon, bank en computerbestanden, is het niet mogelijk om te bewijzen dat zij hebben deelgenomen aan match-fixing. Een onderzoek is opgezet door de Association of Tennis Professionals – dat de mannen de professionele game vertegenwoordigt – gekeken naar verdachte weddenschappen activiteit na een spel waarbij one-time wereld nummer drie speler Nikolay Davydenko, uit Oekraïne, en Martin Vassallo Arguello, uit Argentinië, die bereikt een carrière hoog van 47 in de wereld. Beiden werden vrijgesproken van het overtreden van regels, maar het onderzoek zich ontwikkeld tot een veel breder onderzoek op zoek naar een web van gokkers in verband met top-level spelers

 

Hoeveel zouden de spelers verdienen

In 2011, Daniel Köllerer werd verboden voor het spelen van professionele tennis dan vermeende match-fixing, maar ontkende de claims. De huidige wereld nummer een speler, Novak Djokovic, zegt dat in het begin van zijn carrière was hij bood – en verworpen – £ 110.000 om een wedstrijd te verliezen. Voormalig Oostenrijkse professionele speler Daniel Köllerer zegt dat hij werd aangeboden steekpenningen in Moskou, Chennai (Madras), en Parijs. De grootste van deze was meer dan $ 50,000 (£ 35,000).

 

In 2011 werd hij verbannen voor het leven van professionele tennis dan vermeende match-fixing, maar ontkende de beweringen, zegt dat hij elke keer geweigerd.

BBC-correspondent tennis Russell Fuller zegt spelers van buiten de top 200 zijn waarschijnlijk niet om geld te verdienen veel meer dan £ 40.000 aan prijzengeld elk jaar – nog voor coaching, reis- en verblijfkosten in aanmerking worden genomen.

 

“Er zijn duidelijk verleidingen voor de lagere-ranked professionals,” zei hij. Voor de gokkers, de mogelijke beloningen zijn zeker groot. Gokken syndicaten die in verdenking zijn gekomen hebben zoveel £ 250,000 gemaakt op een wedstrijd.

Bekijk dit ook eens

Poolse Online Gokwet

Poolse Online Gokwet Van Kracht Casino’s Vertrekken

Poolse Online Gokwet Van Kracht, en die binnen enkele dagen in werking zal treden, heeft ...