dinsdag , januari 16 2018
Home / Nieuws / NepentheZ Douglas en Dylan Rigby schuldig aan Fifa gokken minderjarigen

NepentheZ Douglas en Dylan Rigby schuldig aan Fifa gokken minderjarigen

NepentheZNepentheZ Douglas en Dylan Rigby schuldig aan bevorderen Fifa gokken minderjarigen

De Kansspelcommissie heeft gereageerd na het arrest van gisteren over de zaak FUT Galaxy, waarin YouTubers en goksite exploitanten Craig ‘NepentheZ’ Douglas en Dylan Rigby zich schuldig maken aan strafbare feiten onder de Gambling Act 2005, en veroordeeld tot zware boetes te betalen.

Sarah Harrison, CEO van de Kansspelcommissie, beschreef de zaak als “een van de meest ernstige” dat de Commissie ooit heeft onderzocht.

De verdachten wisten dat de site werd gebruikt door kinderen

“De zwaartekracht wordt weerspiegeld in de aanzienlijke financiële sancties opgelegd door de rechter. De verdachten wisten dat de site werd gebruikt door kinderen en dat hun gedrag onwettig was. Maar dat ze een oogje dicht deed om grote winsten te bereiken. Het effect op de kinderen van de online gokken werd terecht beschreven door de rechtbank als ‘gruwelijk’ en ‘ernstig’.

“Alle websites die het gokken faciliteren in Groot-Brittannië moeten over een licentie beschikken. Het is de enige manier waarop kinderen en kwetsbare mensen kunnen worden beschermd. Deze zaak toont aan dat we het volledige scala van onze wettelijke bevoegdheden zal gebruiken om te onderzoeken en te vervolgen particulieren en bedrijven die proberen illegaal te opereren.

De Kansspelcommissie, die de zaak bracht, is een semi-overheidsinstelling gesponsord door Ministerie van de Britse regering voor Cultuur, Media en Sport. Het regelt het gokken in het Verenigd Koninkrijk, en is gericht op videogame gokken in de afgelopen maanden.

illegaal gokken op hun website, FUT Galaxy

Het paar zou aanzienlijke gevangenisstraffen geconfronteerd voor de bevordering van illegaal gokken op hun website, FUT Galaxy, die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden was.

Volgens The Guardian, werd Rigby veroordeeld tot boetes en kosten van £ 174.000 te betalen, terwijl Douglas moet betalen £ 91.000. Van dat bedrag, Rigby betaalde vervolging kosten van £ 150.000 en Douglas moet £ 75.000 te betalen. Voor hun misdaden, werd Rigby een boete van £ 24.000 en Douglas £ 16.000 opgelegd.

Kantonrechter Jack McGarva zei: “De verzwarende kenmerken van deze strafbare feiten zijn zij werden gepleegd over een relatief lange periode van ongeveer zes maanden. Kinderen werden gokken op uw site toegestaan. Het is onmogelijk voor mij om te weten hoeveel of het effect op hen heeft.

Naar mijn mening, waren jullie beiden op de hoogte waren van het gebruik van de site door kinderen en de aantrekkelijkheid van het gokken door deze kinderen. Op zijn minst, hebben jullie allebei een oogje dicht gedaan.

Douglas werd zelfs getoond op video in de rechtszaal terwijl zijn kijkers dat ze 18 hoeven te zijn, want dit is een virtuele valuta. Een 14-jarige jongen heeft gezegd £ 586 te hebben verloren  in een dag.

 

Bekijk dit ook eens

Poolse Online Gokwet

Poolse Online Gokwet Van Kracht Casino’s Vertrekken

Poolse Online Gokwet Van Kracht, en die binnen enkele dagen in werking zal treden, heeft ...